This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here »

Dokonaliśmy aktualizacji naszej Polityki Prywatności. Kliknij tutaj aby przejrzeć zaktualizowaną wersję.

Kurczak z estragonem

Porcja dla 2 osób
Print
Zdrowa żywność

Dzieki estragonowi ten przepis smakuje jak z sosem berneńskim, ale nie ma aż tylu kalorii!

Składniki:

  • 2 połówki piersi z kurczaka bez kości i bez skóry
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka stołowa świeżego estragonu
  • 1/2 szklanki niskosodowego bulionu drobiowego
  • 1 łyżka stołowa musztardy Dijon

Przygotowanie:

Przypraw kurczaka solą i estragonem. W nieprzywierającej patelni spryskanej tłuszczem, piecz kurczaka na średnim ogniu przez 3 minuty na każdej stronie do czasu gdy mięso zbrązowieje. Przełóż piersi z kurczaka na talerz i odłóż na obok. Wlej bulion na patelnię i dobrze wymieszaj, aby nie przywarł. Dodaj musztardę i zamieszaj, gotuj aż część sosu odparuje, a pozostała część zgęstnieje - około 3 minut. Włóż kurczaka z powrotem na patelnię i polej sosem.

 

Wartości odżywcze na 1 porcję:

 

KalorieBiałkoTłuszczWęglowodany
15028 g3.5 g0 g
PSSB Herbalife Polska jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bespośredniej i członkiem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek.
www.krsio.org.pl


pl-PL | 2018-05-26 03:21:09 | NAMP2HLASPX01