Pikantne krewetki w pomarańczach

Print
1recipe

Na 4 porcje/ zbilansowany posiłek: zjedz jedną porcję

  • 3 pomarańcze
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski
  • 675 g dużych krewetek, obranych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki papryki
  • szczypiorek

Z jednej pomarańczy zetrzyj skórkę (jedną łyżeczkę) i wyciśnij ¼ szklanki soku. Obierz pozostałe pomarańcze, pokrój na połówki plasterków. 

W dużym rondlu rozgrzej oliwę, wrzuć paprykę i duś przez kilka minut, aż zacznie mięknąć. Dodaj krewetki, przyprawy i sok pomarańczowy. Duś przez kolejne 3-4 minuty, mieszając, aż krewetki całkiem się ugotują. Zdejmij z ognia, dorzuć kawałki pomarańczy, posyp szczypiorkiem.

Na porcję (zbilansowany posiłek):
Kalorie: 205
Białko: 24 g
Węglowodany: 14 g
Tłuszcz: 5 g
Błonnik: 3 g

PSSB Herbalife Polska jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bespośredniej i członkiem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek.
www.krsio.org.pl


pl-PL | 2017-12-16 01:07:31 | NAMP2HLASPX02