Sałatka z kukurydzą i cukinią na ciepło – 140 kcal

Print
recipes-healthy-food
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 szklanki ziaren kukurydzy
  • 2 cukinie, pokrojone w cienkie plasterki
  • 150 g żółtych pomidorków koktajlowych, podzielonych na połówki
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub z czerwonego wina
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek (opcjonalnie)

 Podgrzej oliwę na patelni na średnim ogniu. Na gorącą oliwę wrzuć ziarna kukurydzy i plastry cukinii. Duś do chwili, aż warzywa staną się miękkie, ale nadal chrupkie. Przełóż je do miski. Dodaj pomidorki, ocet, bazylię, sól i pieprz. Starannie wymieszaj. 

Na porcję:

Kalorie:  140
Białka: 3 g
Tłuszcz:  8 g
Węglowodany:  17 g
Błonnik:  2 g

 

PSSB Herbalife Polska jest członkiem Polskiego Stowarzyszenia Sprzedaży Bespośredniej i członkiem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek.
www.krsio.org.pl


pl-PL | 2017-10-18 09:24:10 | NAMP2HLASPX01